Sök
  • saraflyckt

Våga göra er grej under er bröllopsdag!


Vet ni vad, det är så lätt att göra som andra under er bröllopsdag för att det är ju så “alla andra gör” och det är så man “ska” göra. Men jag tror det är så viktigt att våga tänka själva och utforma ER dag precis så som NI vill ha den. Det spelar ingen roll att svärmor tycker "si och så", eller era vänner - det är er dag och ni får bestämma precis som ni vill. Därför har jag satt ihop en lista med inspiration för hur man kan tänka utanför boxen. Både högt och lågt, och allt däremellan! Så jag hoppas att ni ska hitta inspiration för att vara kreativa och forma er bröllopsdag precis så som ni vill ha den!

Ha fotograferingen någon dag innan/efter ert bröllop

Vem säger att man faktiskt måste ha fotograferingen samma dag som man gifter sig? Det är väl perfekt att kunna anpassa sig mer till vädret och klockslaget man vill fota sig, snarare än att vara låst till exakt just det datumet som ni gifter er? För att vara lite personlig så var det just detta som jag och Daniel gjorde när vi gifte oss. Dock berodde detta mest på att jag under den perioden hade det ganska tufft och inte hade så mycket ork, så därför var det skönt att inte MAXA hela bröllopsdagen, utan skönt att få sprida ut det lite. Min mamma hade även gått bort bara några år innan vi gifta oss, och att gifta sig utan att min mamma kunde vara med drog upp mycket känslor (en stor anledning till varför jag mådde som jag mådde under den perioden). Jag var då varken bröllopsfotograf eller superinsatt i allt, så vi fotade tyvärr inte på kvällen i solnedgången (något som jag verkligen kan ångra), men för mig handlade det mest om att få sprida ut allt för att faktiskt orka med bröllopsdagen. Men tycker detta är ett sånt bra alternativ, oavsett anledningen! Här är några av fördelarna!

- Ni slipper känna er stressade för att ni ska iväg till vigseln utan ni kan ta bilder mycket längre och på flera platser om ni vill

- På bröllopsdagen kan ni ta sovmorgon och hinner ha en luuugn och mysig morgon tillsammans med tex ert brudfölje.

- Ni är nog lite mer avslappnade eftersom detta inte är er ”riktiga” bröllopsdag

- Ni kan ha er fotografering som en riktig mysdejt där ni överöser varandra med kärlek! Så fin grej!

- Ni är inte lika begränsade till varken plats, dag eller tidpunkt för fotograferingen. Fotografering i solnedgången på vackra platser? Det tackar i alla fall inte jag nej till?

Däremot kan det ju vara bra om du känner dig hyfsat bekväm med att fixa ditt eget hår och smink i alla fall en av dagarna för att slippa den dubbla kostnaden! Det vi gjorde under vårt bröllop var även att vi fotade tillsammans med brudföljet ca 1h  innan vigseln, och sedan hade vi en liten paus där vi bara landade innan vigseln. Ska ni ha mig som bröllopsfotograf och är intresserad av detta? Skriv till mig så kan vi prata mer om det!

Bröllopstårtan direkt efter vigseln

Är inte detta den perfekt övergången mellan vigsel och middag? Kanske serverar ni lite bubbel och snittar till, eller kaffe och kakor? Inte nog med att era gäster får lite mat i magen och slipper gå hungriga, så får ni fina bilder i dags ljus istället för när det börjar bli mörkt som det ofta annars är. Genom att ha lite fika och mingel efter vigseln hinner ni även umgås med de gäster som endast kommer på vigseln, bra va?

Vigsel utomhus

Nej men alltså på riktigt, HA UTOMHUS VIGSEL. Detta är bland det absolut finaste jag vet och har alltid varit en favorit. Känns som att året 2020 också blev året som fler folk vågade sig på detta (något positivt har ju ändå kommit från Corona). Se bara till att ha en bra back-up plan som ni älskar lika mycket ifall det skulle bli regn – oavsett om det är inomhus någonstans, i ett partytält, eller om ni kör med paraplyer.


Trädgårdsbröllop

Om ni ändå är taggade på att ha utomhusvigsel, varför inte ha bröllop i trädgården. Så mysigt och personligt! Har ni en större trädgård får ni även plats med att ha festen i trädgården. Kanske kan ni ha något partytält, massa ljusslingor och blommor från trädgården. Här är det också så fint att köra lite mer ”ta-vad-vad-du-har”; blanda olika typer av bord, stolar och porslin från vänner och familj, och kanske kan ni ha knytkalas eller varför inte grillfest? SÅ MYSIGT!


Bjud de som ni faktiskt vill ha med på er bröllopsdag

Detta är en sån otroligt känslig punkt för många, och det var faktiskt det absolut svåraste när vi gifte oss. Man är så rädd för att någon ska ta illa upp för att den inte blir bjuden och att man kanske borde bjuda igen någon som man själv blev bjuden på bröllopet till. Men ett bröllop kostar jättemycket pengar (och är ibland även begränsat med antal platser) och därför är det viktigt att ni bjuder de som ni faktiskt vill ha där! Vila betyder mycket för er? Vilka vill ni fira dagen med? Det är just dem som ni ska bjuda in!


Strunta i klackarna och var barfota – eller i alla fall under fotograferingen!

Kan det bli mer frihetskänsla än såhär? Du slipper få ont i fötterna och kan dansa hela natten lång. Vill du ändå ha skor under dagen, så är ändå mitt tips att skippa dem under fotograferingen, kanske framför allt om ni ska smita iväg från festen och fota i solnedgången eftersom detta är en så mysig och mycket friare typ av fotografering eftersom många slappnar av mycket mer på kvällen, mycket stress har släppt och de flesta brudar inte är lika rädd om klänningen.
Det gör inget om bröllopsklänningen blir lite skitig

Detta är ett ämne som förtjänar ett helt eget inlägg, men jag kan ändå inte låta bli att lyfta det även här för jag tycker detta är så viktigt. Våga njut av er dag, rör på er och tänk inte så mycket på klänningen. Det är klart du kan hålla upp den om du går eller så, men på riktigt – klänningen är till gör att röra sig i och ingen kommer tänka på om den är lite smutsig längst ner! Framför allt så skapar det så mycket liv och känsla i bilderna när man vågar röra på sig lite, men jag tror också att ni kommer få en mycket bättre bröllopsdag om ni inte fokuserar för mycket på om klänningen blir smutsig!


Höstbröllop

Det absolut vanligaste är ju att gifta sig på sommaren i Sverige, och jag förstår 100% varför (jag gjorde ju trots allt det själv), MEN kan vi ägna några minuter åt att bara fundera på att ha mer höstbröllop? Låt mig ge er några anledningar till varför det är helt fantastiskt

- FÄRGERNA, behöver jag säga något mer? Kolla bara ut så förstår du nog vad jag menar, underbart!

- Ljuset är även det helt underbart nu, och man slipper det hårda starka ljuset som är mitt på dagen på sommaren

- Ni slipper svettas ihjäl

- De flesta av era gäster kan komma (många är ju mer uppbokade på sommaren jämfört med hösten)

- Ni slipper oroa er för vädret och att er perfekta sommardag inte blir av – embraca det underbara höstvädret

- ha massor med ljus och MYS. Alltså JA TACK!


Var inte rädd för lite regn på er bröllopsdag

Precis som mycket annat så förtjänar den här punkten ett helt eget inlägg, men jag kan ändå inte låta bli att lyfta det även här. Ja det finns risk att det kommer regna på ert bröllop, och det finns faktiskt ingenting ni kan göra åt det (om ni inte väljer att gifta er utomlands, fast i och för sig så finns det ju regn även där även om det inte är lika vanligt), så ta det som det kommer. Försök att ha en plan b för om det regnar, som ni älskar lika mycket, och försök att bara embraca regnet om det skulle komma under er dag. Som sagt så finns det så mycket att säga om detta, men det jag vill skicka med dig just nu är att våga utmana tanken att det inte är hela världen om du blir lite blöt. Ni kan ha med er paraplyer (eller fråga om er fotograf har det), som ni kan ha under fotograferingen, och kanske även stå lite skyddat under ett träd. Kanske kan ni även kasta bort paraplyna för en liten stund och köra YOLO. Är lite vatten verkligen så farligt? Det kommer bli en fantastisk dag oavsett om det regnar eller inte, och ni kommer att ha något att skratta åt i framtiden, fläckarna på klänningen blir minnen och bilderna fyllda med er kärlek och glädje! Så skit i att det regnar och njut av er bröllopsdag!


Vill mest bara skicka med den tanken, men det kommer ett helt eget inlägg om detta, so stay tuned!Ha en Elopment

Vet faktiskt inte riktigt vad det svenska order är för elopment? Men det betyder i alla fall att ni åker iväg och gifter er någonstans. Det kan vara allt från någonstans nära hemma, men också långt bort. Ofta på en vacker plats, men bara några få vittnen; er närmsta familj och vänner, eller kanske till och med endast fotograf + en till som vittne. Här kan ni verkligen tänka utanför boxen och göra det precis som ni vill. Ni två, ute i naturen och lova varandra evig kärlek. Det kan nog inte bli så mycket finare än så? Känns det tråkigt att inte få fira med era vänner så kan man ju även ha någon typ av fest senare med vänner och familj – varför inte i trädgården eller i en fin lada?

Är du intresserad av detta så är jag fotografen för er! Älskar detta så mycket, och är så taggad på att få fota mer sånt här! Så hör av er till mig typ NU så pratar ni mer om det! Jag hjälper er gärna att planera och forma en fantastik dag utifrån vilka ni är och vad ni vill hitta på!122 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla